Naozaj famózny víkend za nami. Spolu s fotografkou Soňou Sadloňovou sa nám podarilo zorganizovať  víkendový neziskový fotoworkshop na lazoch v Zaježovej pre známych a kamarátov. Nádherné okolie, výborné novoprerobené priestory Vzdelávacieho centra, ale hlavne, a predovšetkým, skvelí ľudia = zaručený recept na veľmi výživné dva dni a jednu noc. Takto nejako sa to celé začalo:

Po výbornej vegetariánskej strave sme sa olizovali až za ušami.

Fotografické debaty v čajovni na Polomoch je hádam najlepší relax, aký ma momentálne napadá.

Prekvapil nás Andrej Bán. Tento víkend jednoducho všetko vychádzalo.

Hlavná organizátorka Soňa zaháňa ovečky do košiara.

Večer prišiel hlavný bod programu – luminografia (kreslenie svetlom). Trochu som to odflákol a ďakujem Sebastiánovi, že zaskočil ako model aspoň pri tomto večernom experimente.

Okolo 1:00 sa už zdalo, že ideme spať. Tma, notebooky vypnuté, krytky na objektívoch, fotografi zalezení v spacákoch. Hmmmm……  tak ešte nie. Nočný výlet na staré MNV.

A to všetko kvôli Saudekovej stene, ktorú sme nakoniec ani poriadne neodfotili. Ale trochu áno.

There’s an app for that…

Kuchárkam z celého srdca ďakujeme! Čo to táram… z celého brucha!

Tuto sa snažíme zistiť ako ovládnuť foťák, ktorému nefunguje jedno dôležité tlačidlo (Foto: Sebastián Chrien). Zistili sme, že šípka doprava vôbec nie je dôležité tlačidlo. Pri samotnej fotke sa musím pristaviť, moja technická duša sa nevie dočkať, aby vyzradila detaily. Objektív, ktorým to bolo fotené, je ako kuchynský ponorný šľahač: ostrý ako britva, ale pozadie rozšľahané na jemný krémik :-) Nebudem napínať: Meyer-Optik Görlitz Orestor 2.8/135. 15 lamelová clona, krásny manuálny objektív. Prezývku má “Bokeh Monster”. Právom. Zachránil som ho takmer z odpadu. Ešte o ňom bude reč. Alebo aspoň fotky.

Ak je ti, milý čitateľ, málo, ďaľšie fotky nájdeš v samostatnej galérii. Fotky od ostatných účastníkov budú v nasledujúcom príspevku.



1 komentár to “Fotoworkshop na Zaježovej”

  1. […] fotoworkshop, časť II. a určite nie posledná (fotky z prvej – marcovej – časti sú tu). Júl, leto, seno, mesiac na plné […]

Pridať komentár