Kubko

26. Január 2011

Kubko pije každý večer mlieko. Pred časom si zo mňa začal robiť srandu – všetko vypil a s potmehúdskym úsmevom sa začal sťažovať, že som mu zabudol dať jeho mliečko. Po pár dňoch som sa zapojil do hry a keď dopil, plesol som sa po čele, aký som len zábudlivý, že som mu opäť dal len prázdny pohár. Chvíľu ho to bavilo, ale potom sa začal na mňa zlostiť s tým, že ak mu to neprestanem hovoriť, tak si pobalí svoje veci, odsťahuje sa k babke a nás bude chodiť len občas navštevovať. Kubka mám rád a nechcel by som, aby sa od nás odsťahoval, ale občas ho trochu pokúšam a on sa vždy krásne nahnevá a zaklincuje to nejakou super originálnou hláškou:

JA: “Ach, do kelu, Kubko prepáč, zase som ti dnes zabudol dať mliečko.”
KUBKO: (prevráti očami, vypustí vzduch) “Ja asi zomriem! Ja pôjdem na nejaký cintorín a tam sa pochovám!”

…iný večer…

JA: “Počuj Kubko, prečo si nič nepovedal, veď som ti zase dal len prázdny pohár…”
KUBKO: “Oco! Ja sa zakryjem pod perinu a tam mi budete všetko nosiť, lebo tu sa normálne nedá žiť! S týmito mliečkovými srandičkami!”

No tak takúto srandu máme každý večer.

A ešte pridám:

Emka sa váľala na dečke – stelesnená spokojnosť, maminka sa na ňu pozerala a hovorí jej: “Emi, ty si ale pohoďáčka.” Na to Kubko s úsmevom: “Mami a prečo pohoďáčka? Že je tu taká pohodená?” :-)

Fotky sú z prechádzky.

Toto je síce na druhý deň, ale na približne rovnakom mieste. Môj obľúbený strom.



4 komentárov to “Kubko”

  1. Peter Azor says:

    Krasny napad 1283 – co je to tam v popredi? A este 1488 sa mi velmi paci.

  2. Kozo says:

    Detiska (a hlavne v tomto veku) su pre mna obrovskym zdrojom zabavy. U nas sa baby obcas natahuju ktora sa skor prezlecie a kedze je medzi nimi viac ako 5 rokov rozdiel, tak sa starsia ma jasne navrch. Aby sme toto eliminovali, tak sa krpatejsiu snazime posielat skor, aby mala naskok. Minule som s nou siel prezliekat sa s tym, ze ked zacneme skor, tak vyhrame. Dialog prebiehal asi takto:
    K(ozo): Pod, ked sa poponahlame, vyhra je nasa.
    B(arborka): Ale ja som pomala.
    K: Ale sme tu skor a ked zaberies …
    B: No, niekto maly tu musi makat. (s povzdychom na konci)

  3. Jaro Ridzon says:

    Velmi pekne fotky.

  4. vire says:

    Ten strom mám aj ja veľmi rada, je neskutočný.. Hlavne počas gympla som tam často chodila. akurat si mi pripomenul ako dávno som tam nebola a pritom je to hen za plotom.

Pridať komentár